Vi har tidligere opfordret til at man undgår at trampe rundt i de nytilsåede drænrender. Skulle man være så uheldig, at ens bold lander i en drænrende, kan man anvende reglen om unormale overfladeforhold:

Regel 25-1
Unormale overfladeforhold er til gene for spillet, når en bold ligger i eller berører en sådan forekomst, eller når forekomsten er til gene for spillerens stance eller området for hans tilsigtede sving. Hvis spillerens bold ligger på greenen, er et unormalt overfladeforhold på greenen yderligere til gene for spillet, såfremt det er på puttelinien. Ellers er sådanne forekomster på spillelinien ikke i sig selv en gene for spillet efter denne Regel.

Du må tage lempelse på følgende måde:
Through the green: Hvis bolden ligger through the green, skal spilleren løfte bolden og droppe den uden straf inden for én køllelængde fra og ikke nærmere hullet end det nærmeste punkt for lempelse. Det nærmeste punkt for lempelse må ikke være i en hazard eller på en green. Når bolden droppes inden for én køllelængde fra det nærmeste punkt for lempelse, skal bolden først ramme en del af banen på et sted, som ikke har nogen gene fra forekomsten, og som ikke er i en hazard eller på en green.
Bolden må renses, når den er løftet efter Regel 25-1b.

Samme regel kan bruges, hvis du skulle være så uheldig at lande i et hjulspor.