Lokalregler

Midlertidig lokalregel: Lejeforbedring

Handicapregulering foregår normalt, når lokalreglen benyttes og der spilles til sommergreens.
Med virkning fra 1. november 2022 indføres midlertidig lokalregel med henblik på lejeforbedring inden for et scorekort. Dvs. at det er tilladt at markere sin bold, rense den og genplacere inden for et scorekort i det generelle område der er klippet til fairway eller kortere. Den fulde regel kan læses nedenstående:

E-3 Lejeforbedring (på fairway – et scorekort)

Når en spillers bold ligger i en del af det generelle område, klippet til fairwayhøjde eller lavere, må spilleren tage lempelse uden straf én gang ved at placere den oprindelige bold eller en anden bold i og spille den fra dette lempelsesområde:

• Referencepunkt: Boldens oprindelige sted
  • Størrelse af lempelsesområdet målt fra referencepunkt: et scorekort fra referencepunktet, men med disse begrænsninger:
  • Begrænsninger for placeringen af lempelsesområdet:
    • Må ikke være nærmere hullet end referencepunktet, og
    • Skal være i det generelle område.

Når der gøres brug af denne lokalregel, skal spilleren vælge et sted at placere bolden og anvende procedurerne for genplacering af en bold efter Regel 14.2b(2) og 14.2e.

Straf for at spille en bold fra et forkert sted i strid med lokalregel: Generel straf efter Regel 14.7a

Banemarkering

Pælens farveBetydning
HvidOut of bounds
GulStrafområde
RødStrafområde
BlåAreal under reparation
Blå m. grøn topAreal under reparation m. spilleforbud
GrønDroppezone

Lokalregel 1

Lempelse på modsat side af rødt strafområde
Når det er en kendsgerning eller så godt som sikkert, at bolden er i et strafområdet på hul 9 gul langs højre side af det generelle område, må spilleren som en ekstra lempelsesmulighed med ét strafslag droppe sidelæns efter Regel 17.1d(3), modificeret således at referencepunktet er:
Det anslåede punkt på den modsatte side af strafområdet, som er i den samme afstand fra hullet, som det anslåede punkt, hvor den oprindelige bold sidst krydsede grænsen af det røde strafområde.

Lokalregel 2

Provisorisk bold for en bold i et strafområde
Hvis en spiller ikke ved, om bolden er i strafområdet på hul 6 rød, må spilleren, i modsætning til Regel 18.3a, spille en provisorisk bold efter en af de 3 lempelsesmuligheder for et strafområde i Regel 17.1d, (eller ved at droppe en bold i droppezonen). Den provisoriske bold bliver bolden i spil som normalt efter Regel 18.3, eller hvis den oprindelige bold inden for 3 minutters søgetid:

Ikke findes, eller det er blevet en kendsgerning eller så godt som sikkert, at den er i strafområdet
Findes i strafområdet – så kan spilleren vælge at fortsætte enten med den oprindelige bold, eller med den provisoriske bold

Lokalregel 3

Droppezone
Hvis det er en kendsgerning eller så godt som sikkert, at en bold er i strafområdet langs greenen på hul 8 rød, eller strafområdet langs greenen på hul 7 gul, må spilleren tage lempelse med ét strafslag enten efter Regel 17.1, eller ved at droppe en bold i droppezonen, der er markeret med 4 grønne pæle. Droppezonen er et lempelsesområde efter Regel 14.3.

Lokalregel 4

Alternativ til spil fra forrige sted for mistet bold eller bold out of Bounds E-5
Når er bold er out of bounds eller mistet, må spilleren med 2 strafslag droppe en bold indtil 2 køllelængder inde på hullets fairway, ikke nærmere hullet, end der hvor bolden krydsede OB grænsen eller skønnes mistet. Fairway er græs i det generelle område, klippet til fairwayhøjde eller lavere inkl. Hullets tee-områder

Lokalregel 5

Unge træer identificeret ved støttestok, er områder med spilleforbud:

• Hvis en spillers bold ligger hvor som helst på banen, undtagen i et strafområde, og den ligger på eller berører et sådant træ, eller et sådant træ er til gene for spillerens stance eller område for tilsigtede sving, skal spilleren tage lempelse efter Regel 16.1f.

Lokalregel 6

Belægningssten, der er lagt som omkransning af enkelte træer på banen, er ikke flytbare forhindringer.

• Hvis en spillers bold ligger på, eller berører sådan en belægningssten, eller en sådan sten er til gene for spillerens stance eller område for tilsigtede sving, må spilleren tage lempelse efter Regel 16.1b

Straf for overtrædelse af lokalregel: Den generelle straf
Slagspil: 2 strafslag. Hulspil: Tab af hul

AALBORG GOLF KLUB

27 udfordrende huller

Velkommen til Aalborg Golf Klub og ét af landets bedste golfanlæg. Glæd dig til at opleve eller være en del af en international mesterskabsbane, der med sine stolte traditioner er Danmarks 2. ældste golfklub.

BLIV MEDLEM AF

Landets næstældste golfklub

Tæt ved limfjorden i Restrup Enge, og lidt udenfor Aalborg spiller vi golf nærmest året rundt.
I Aalborg Golf Klub byder vi alle velkomne. Med mere end 1.600 aktive medlemmer ved vi, at golfspillere har forskellige ønsker til deres golfspil.