Succes blandt vores elitespillere

Kæmpe drama afgjorde sæsonfinalen og kampen om kort til Challenge Touren i 2023 for vores egen Hamish Brown i sidste uge.
I løbet af sæsonen har Hamish spillet som amatør og efter afsluttet VM for amatører i Frankrig valgte han at blive professionel golfspiller. Han har i løbet af sæsonen spillet på Ecco Tour, hvor han har præsteret intet mindre end 14 top-10 placeringer ud af 20 turneringer i alt. Og med en dramatisk afslutning i finalen på Møn, fik Hamish spillet sig til en top 6 på årets rangliste der dermed sikrede ham et kort til Challenge Touren i 2023.
Hamish har desuden netop modtaget hædersprisen “DGU talentudviklingspris”.

Martin Leth Simonsen har i år spillet på Challenge Touren, og her har han kæmpet om at ende sæsonen i top-20, som dermed giver kort til DP World Tour (Europa Touren). Der er kun én turnering tilbage og han ligger pt. placeret som nr. 13 på ranglisten hvilket betyder han med “nærmest” sikkerhed har kvalificeret sig til fuldt program på DP World Tour i 2023.

Vi ønsker drengene al held og lykke og ser frem til at følge dem på den store scene!

Energioptimering for Aalborg Golf Klub

Byggeudvalget fortæller:

Golfklubben tager et stort skridt for den grønne omstilling. Vi har påbegyndt montage af varmepumper som skal erstatte vores oliefyr i klubhuset, greenkeepergården, og vores udlejnings ejendom. Arbejdet er påbegyndt for ca. to uger siden, og vil være indkørt og igangsat i uge 43/44.
Efter budrunde, blev det Mariendal A/S der vandt den store opgave. Mariendal A/S var konkurrencedygtig ikke alene på pris, men også på kvaliteten.
Det er en stor investering golfklubben har igangsat, og det er kun blevet muligt fordi vi har modtaget fondsmidler fra Norlys Fonden samt EU-tilskud fra Regionalfond GREEN. Det samlede tilskud er ca. 40% af den samlede entreprise.
Tilbagebetalingstiden for anlægget er ca. 4 år med de nuværende strøm og oliepriser, så det er en sund økonomisk investering og et skridt i den rigtige retning for den grønne omstilling af golfklubben. Vi reducerer samtidig vores samlede Co2 udledning med ca. 56%.
Arbejdsgruppen (sekretariat & bestyrelse) har også undersøgt muligheden for at installere solceller på bygningerne, men det viste sig, at det vil fordyre projektet væsentligt, og dermed overskred vores budgetramme. Projekt solcelleanlæg er dog med i bestyrelsens betragt til fremtidige investeringer, der kan optimere driften og fremskønne den grønne omstilling.

Det er ikke kun vores bane der er grøn, det er også vores bygninger!

Bygningsudvalget
Lars Bender & Nicolaj Grinsted

 

Banearbejde

Vores greenkeepere har igangsat vertidræn (dybdeluftning) af vores greens og omgivelser.
Denne proces er en af de vigtigste processer, vi har til at holde vores greens i “topform” og resultatet er, at vi dermed kan forlænge vores golfsæson så lang tid som muligt.
Den megen trafik på én green giver kampakt jord  som medfører dårlig iltning, korte rødder og meget filt. Disse ting kan føre til “sygdomme” og dårlige spiloverflader på greens.
Derfor bruger greenkeeperne hver sæson et stort udvalg af maskiner til at lufte og afhjælpe disse problemer. Denne behandling laves med 12 mm spyd i 25 mm dybde.
I første omgang arbejdes der på ét greenområde af gangen. Der startes på rød sløjfe. Mens arbejdet udføres vil der på det givende hul være spil til provisorisk green. Dette gælder for hele behandlingsperioden. Vi forventer behandlingen gennemført på alle 27 huller i løbet af næste uge.

Online konverteringstabel

Vi har fået opsat en online konverteringstabel i klubhuset. Det er derfor blevet nemmere at tilgå de rigtige tabeller og se sit spillehandicap.
Der skal lyde en stor tak til Mariendal og Unique Pixels, som har bidraget til løsningen.

Konverteringtabellerne kan også ses HER

Ændring af medlemskategori

Ønsker du at ændre dit medlemskab for 1. halvår 2023 til en anden medlemskategori, skal sekretariatet have skriftlig besked senest den 1. december. Dette fremgår af klubbens vedtægter § 8. Overskridelse af fristen accepteres ikke og ændringer eller udmeldelser der foretages efter 1. december vil gøre sig gældende per 2. halvår 2023.

Tilmelding til Regions Golf 2023

Vi skal snart tilmelde hold til Regionsgolf for sæson 2023 og for ikke at tilmelde hverken for få eller for mange hold, vil vi gerne have tilmeldingerne snarest.

Og hvad er Regionsgolf så?

Regionsgolf er Danmarks største Holdturnering, og i 2021 & 2022 var der deltagelse af

184 klubber (192 klubber i DK) med 10.000 spillere på 1.006 hold, og der blev spillet 2.940 matcher i selve gruppespillet.

I 2022 havde vi tilsagn fra 60 spillere i AAGK, og vi havde tilmeldt følgende hold, som var fordelt således:

  • 1 hold i A-rækken /    5 – 12.9 i hcp.     – (de blev nr. 2 i puljen)
  • 1 hold i B-rækken /  0 – 17.9 i hcp.     – (de blev nr. 4 i puljen)
  • 1 hold i C-rækken /  0 – 22.4 i hcp.     – (de blev nr. 3 i puljen)
  • 1 hold i Senior-rækken /  ingen hcp-begrænsning, men kvinder min. 45år og herrer min. 50år i kommende spille-sæson.       – (de blev nr. 3 i puljen).
  • 2 hold i Veteran-rækken: B & D / ingen hcp-begrænsning. men kvinder min. 55år og herrer min. 60år i kommende spille-sæson.  – (B vandt puljen og rykker op i A-rk i 2023 og D blev nr. 2 i deres pulje).

I hver række spilles der gruppespil mod 3 modstandere fra Nordjyske klubber både ud og hjemme, og der spilles i perioden: april – juni (6 gange).  Pulje-vinder kampe spilles senere (juli-aug).

En match består af 1 mixed Foursome, 1 Damesingle & 3 Herresingler.

Singlerne spilles som 2 bolde, og der spilles scratch i alle rækker. Der spilles hulspil.

I hver række er der en holdkaptajn, som sørger for koordinering mv.  Vi kan allerede oplyse, at de fleste af holdkaptajnerne fra i fjor fortsætter, og det er vi utrolig glade for.

A, B, C & D-rækken spiller som udgangspunkt deres kampe mandag eftermiddag kl. 17.15.

Senior & Veteran-rækken kan spille på formiddage og vilkårlige dage i ugen, men det er noget, kaptajnerne aftaler, når puljerne er lavet. – Der kan ikke forlanges match mellem kl. 8-16.

Sidste år havde vi rigtig mange damer (23) og herrer (37), som tilmeldte sig, og det håber vi også vil ske i år, så AAGK kan komme ud og blive fint repræsenteret i det Nordjyske.

  • I din tilmelding skal du skrive: navn, medlems-nr. & hcp, samt hvis du har et specielt ønske om at blive `placeret` på et bestemt hold eller andet, så vil vi prøve at efterleve det.

Så har du lyst & interesse i at spille Regionsgolf i 2023, så tilmeld dig senest d. 4. december 2022 til:

Sekretariatet i Aalborg Golf Klub

mail@aalborggolfklub.dk

 

Vinterspil for Interne Klubber

Det er i bestyrelsen besluttet, at interne klubber i klubben har mulighed for at spille på deres respektive ugedag henover vinteren.
Dog er det besluttet at grundet begrænset dagslys, skal tiderne begrænses til “optimal kapacitet” – altså reducerede tider per interne klubber..
Ubrugte tider skal samtidig frigives senest 72 timer før spilledato. Administrationen vil følge disse vinterbookinger nøje for at se, hvor meget det bruges. Husk at tider skal bekræftes eller slettes, hvis man ikke skal spille.
Ønsker/anmodning til antal tider skal aftales med sekretariatet, der så vil justere blokeringerne i Golfbox. Dette vil ske i løbet af de næste 14 dage.

Åbningstider fra november:

Hermed opdaterede åbningstider i de forskellige afdelinger:

Sekretariatet

Mandag – fredag: 10:00 – 14:00

Proshoppen

Mandag: Lukket
Tirsdag – torsdag: 10:00 – 14:00
Fredag: Lukket
Lørdag – søndag: 09:00 – 14:00

Restaurant Jægerspris:

Mandag – tirsdag: Lukket
Onsdag: 11:00 – 20:00
Torsdag – fredag: 11:00 – 19:00
Lørdag – søndag: 10:00 – 18:00 (Køkkenet: 11:30 – 17:30)