Store nyheder fra klubben

Det har været en periode med masser af positive nyheder i AaGK, og ikke mindst stort aktivitetsniveau på banen. Vejret har vist sig fra den blæsende og våde side, men sædvanen tro afskrækker det ikke hverken medlemmer eller gæster på anlægget. Siden sidst er der afviklet to company days, og en divisions weekend og vi samler også op på Rhododendron Turneringen. Fredag i denne uge ruller Nykredit forbi med deres company day, og derefter har vi pause med disse indtil August.

Men den store nyhed er selvsagt årsagen til anlægsarbejdet på banen. De fleste af jer vil have bemærket, at der i sidste uge var en større graveoperation på anlægget, hvor vi fik lagt kabler ned i banen. Det har selvsagt sin naturlige forklaring – det følger vi op på længere nede i nyhedsbrevet.

Men lad os starte med Regionsgolfen…

John Birknow udtaler:

“Så er Regionsgolf´s puljekampe ved at være afviklet, og AAGK´s 6 hold har klaret sig rigtigt godt.

Vi har fået 1 hold på en 3´die plads i sin pulje, 2 hold er kommet på 2´den pladsen og hele 3 hold har vundet deres puljer og skal til nu deltaget i Finale-spillet.
Disse 3 hold er:  Veteran A, Veteran D8 & Superveteran A, som til august skal spille 1/4-finaler på fremmede baner.
Stort tillykke til de 3 hold & pøj pøj til august.”

Hjælp klubben med at få momsrefusion…

Som i tidligere år, vil vi gerne bede om din hjælp til en besparelse på vores momsudgifter. Vi kender endnu ikke resultatet af sidste års ansøgning, men har en formodning om, at det beløber sig i omegnen af 200.000 kr.

For at kunne beholde vores status som almennyttig forening, kræver det også i år, at mindst 101 medlemmer inden udgangen af året hver donerer 200 kr til foreningen. Dermed kan vi få refunderet en stor del af de momsudgifter som ellers vil være en direkte omkostning for klubben. Sidste års donationer på ca 27.000 kr sikrer dermed en tilbagebetaling på ca 200.000 kr. Det er for klubben et ganske markant bidrag, og har direkte indflydelse på vores evne til at udvikle anlæg og klub, hvorfor vi sætter stor pris på alle der bidrager – til gavn og glæde for hele klubben.

I skrivende stund har 37 medlemmer doneret til klubben, så vi mangler stadig 64 medlemmer der ønsker at bidrage.

Indbetaling kan foretages ved at overføre 200 kr til Mobilpay på 34050.
Husk kommentar : “Gave + Medlemsnummer”

Tak for din hjælp til at støtte klubben.

Rhododendron turneringen.

Mere end 90 spillere stillede søndag den 3. juni til start i årets Rhododendron-turnering, hvor den primære spilleform var 3-personers holdspil, hvor de 2 bedste scores pr. hul, udgjorde scoren for holdet. Vejret viste sig fra sin absolutte bedste side, ligesom Aalborg Golf Klubs anlæg var trimmet til sidste græsstrå, og Rhododendron-buskene stod i fuld blomst.

  • C-rækken blev vundet i 80 point med Kirsten Rand, Bente Nørgaard samt Norman Knudsen på holdet.
  • B-rækken blev vundet i 80 point af Palle Ott, Ulrich Hummelmose samt Erik Kjærgaard.
  • A-rækken blev vundet af David Skøtt Thomsen, Keld Haugaard og Sten Christensen med 86 point.

Sideløbende var der ”Nærmest flaget-konkurrence” på gul 2 og gul 8 – her snuppede Lars Jensen og Kenneth Lübcke præmierne i form af 1 dusin Titleist-bolde.

Individuelt var der præmie til nr. 1 og 2 i hver række.

  • C-rækken indtog Jørgen Steen Christensen 2. pladsen med 37 point – vinder blev Kirsten Rand med 38.
  • B-rækken blev vundet i 39 af Michael Thomsen -. Nr. 2 blev Ole Balleby i 36 point.
  • A-rækken blev vundet med 41 af Kenneth Lübcke, hvor Runner Up blev Sten Christensen i ligeledes 41.

Sidst men ikke mindst, var der sponseret klappepræmier af Restaurant Jægerspris i form af gavekort til restauranten.  Her fandt Turneringsudvalget 4 stk. lucky loosers.

Der var desværre 5 udeblivelser på dagen, hvilket betød, at der var 5 holdscores, der ikke kunne opgøres elektronisk, da Turneringsudvalget ikke var bekendt med udeblivelserne. – det viste sig heldigvis efter nærmere manuel efterberegning, ikke at få indflydelse på præmieuddelingen.

En lille bøn fra Turneringsudvalget:
Bliver du forhindret i at deltage, så ring på det anførte telefonnummer på Turneringslederen snarest muligt, og inden turneringen starter, sådan vi har mulighed for at indsætte reserver fra ventelisten eller alternativt tildele holdet en ”Pedro”.

Tak fordi I deltog i turneringen – tilmeld dig allerede nu vores store sommerturnering – Åbne Aalborg Dage, der afvikles den 18. og 19. juli – klik her for tilmelding: Åbne Aalborg Dage

Audi Quattro Cup.

Fredag 24. Maj havde vi fornøjelsen af Audi Quattro Cup på vores fantastiske bane i Aalborg Golf Klub.

Morten Rasmussen fra Audi Aalborg udtaler:

“Et stort tak skal lyde til de 68 gæster der deltog – og ikke mindst til Aalborg Golf Klub for afviklingen af vores turneringen. Vi håber at vinderne glæder sig til landsfinalen senere på året, når det løber af stablen på Great Northern.”

Er du interesseret, kan du læse mere om Audi Quattro Cup her.

Nordea

Nordea Private Banking Golf 2024

Jens Randers fra Nordea udtaler:
“Danmarks næstældste golfklub dannede en perfekt ramme fredag 7. juni, da vi havde inviteret vores kunder til golf i Aalborg 🤩  Flot golfspil i kombination med netværk og socialt samvær var i højsædet – selv vejret viste sig fra sin pænere side 🤝🏌🏿‍♂️⛳️☀️😅

En kæmpe stor tak til alle deltagerne for at gøre dagen speciel, og for altid at bakke op om vores arrangementer 🙏🤓

Der skal lyde en særlig tak til Nicolas Grund Kristensen for et super godt samarbejde om at skabe nogle fantastiske rammer, der i den grad bidrog til en uforglemmelig dag 🙌🙏🤩”

Kvalitetsløft, energioptimering og bæredygtighed

Højsæsonen står foran os, og det betyder en lang periode med både stor vækst i græs og planteliv generelt, men også høj belægning på anlægget. For vores greenkeepere betyder det også stor stigning i anlæggets behov for pleje og pasning, og der er samtidig mange områder, vi gerne vil udvikle yderligere. Derfor er det en stor fornøjelse for Aalborg Golf Klub, at vi fra og med denne sæson vil introducere en ny løsning til pleje af vores fairways. Vi har fokus på at skabe en løsning, der vil sikre en jævn og ensartet klipning af vores fairways, og som samtidig vil frigøre tid for vore greenkeepere til andre projekter på anlægget.

Det er med stor glæde og forventning, at vi nu kan meddele, at vi implementerer de nye og avancerede robotplæneklippere ”Ceora” fra Husqvarna, som vil forestå klipningen af samtlige fairways på anlægget. Vi anvender i dag dieseldrevne fairwayklippere, og vi vil i den kommende periode opleve robotter, der arbejder diskret, effektivt og uden støjgener. Samtidig sikrer vi en stor reduktion i vores brændstofforbrug, og forbedrer dermed vores klimaaftryk signifikant. Teknologien bag Ceora robotterne vil forventeligt forbedre kvaliteten af vores græsarealer og sikre en optimal spiloplevelse for alle.

Husqvarna har løbende over de seneste år udviklet og modificeret Ceora modellerne og har i dag implementeret løsningen i flere klubber i Danmark – også klubber vi måler os op imod. Projektet er et evaluerings- og udviklingsprojekt i samarbejde med Husqvarna og DCM, hvor vi vil evaluere effektiviteten, kvaliteten og fordelene ved denne nye teknologi. Vi vil løbende i projektet være i dialog med Husqvarna og DCM for justering, udvikling og opdatering af både maskiner og software.

Implementering og projektplan

Projektet vil blive implementeret i faser, hvor der i denne første uge etableres et ladepunkt på hver af de 3 sløjfer, som kan tilgodese robotternes behov. I løbet af de efterfølgende 3 uger vil Ceora robotterne blive taget i drift på anlægget startende med 2 robotter første uge. Der vil endvidere opsættes diskrete GPS-referencepunkter 6 steder på banen – typisk på toppen af masterne til stærekasser. Vi forventer fuld drift i uge 29.

Ceora udmærker sig på mange punkter, som vi vil få glæde af i hverdagen. Først og fremmest er det en GPS-styret autonom løsning, der i faste, skemalagte perioder klipper og vedligeholder vores fairways. Maskinen returnerer selv til ladepunktet og kører derefter ud på næste opgave. I tillæg hertil har maskinen ultrasoniske sensorer som registrerer forhindringer mere end 5-7cm over overfladen – spillere, dyr og andet – så robotten vil standse, vente og køre udenom jer, såfremt I møder den på banen. Tilsvarende vil den også undvige dyr som eks. pindsvin, ællinger osv.

Sikkerhed og formål

Vi vil i perioden arbejde intenst med Husqvarna og DCM for at udvikle maskinernes kapacitet, og vi vil derfor arbejde med klippemønstre, software, optimering af klippeskemaer, batterikapaciteter, GPS-dækning og meget andet. I vil derfor kunne møde Ceora maskinerne på alle tider af døgnet, dog vil vi undgå kørsel i primetime i den grad, det er muligt. Vi gør opmærksom på, at der allerede findes regler i golfreglementet i de tilfælde, hvor robotten måtte have indflydelse på spillet, men disse vil blive synliggjort under vores lokale regler.

Forløbet med Husqvarna og DCM er foreløbigt tidsbestemt til et fuldt kalenderår, så vi får evidens og data for drift af maskinerne på alle relevante årstider. Vores greenkeepere har fuldt overblik over maskinernes drift og virke i en app, og får derfor både varsler og alarmer, hvis noget er galt eller står stille. Det kan opleves, at maskinerne står stille på anlægget – typisk i kanten af fairways – det er helt normalt, og vi skal bede jer om ikke at berøre eller agere med robotterne. Skulle det uheldige ske, at en maskine går helt i stå, får greenkeeperne direkte besked. Vi gør også opmærksom på, at maskinen klipper græsset med 3 roterende diske med skarpe knive. Disse er beskyttede, og skulle maskinen blive løftet eller køre op på en forhindring, stopper disse umiddelbart.

Vi skal således bede jer om ikke at løfte, stoppe, flytte eller skubbe på maskinen.

Vi vil holde jer løbende informeret om projektet, og vi modtager gerne feedback på den oplevede kvalitet i løbet af projektet. Sekretariatet vil fremsende spørgeskemaer til jer alle i perioden.

Vi ser frem til at se, hvordan denne nye løsning vil bidrage til at opretholde den høje standard, vi stræber efter i Aalborg Golf Klub, og vi håber, I vil tage godt imod denne forbedring. Vi ser frem til en fantastisk sæson med endnu bedre spilleforhold.

Nominering til Danmarks Bedste Golf Klub!!!

Aalborg Golf Klub er igen i år nomineret til Danmarks Bedste Golf Klub ved World Golf Awards. I flere år har vi været nomineret, men vi har endnu til gode at vinde i kategorien. De nominerede i år er:

– Aalborg Golf Klub
– Esbjerg Golf Klub (Marbæk)
– Holstebro Golf Klub (Skovbanen)
– Lübker Golf (Sand / Sky)
– Silkeborg Golf Klub
– Simons Golf Club
– The Scandinavian (Old Course)

Der kan stemmes frem til 6. Oktober, så husk at invitere venner, familie, bekendte, golf makkere og alle andre til at stemme 🙂

Du kan levere din stemme lige her!