Og hvilken sidste spilleweekend det blev!

Mange af vores elitehold havde mulighed for at erobre en plads i finalespillet, men der var også enkelte hold, som var i nedrykningsfare inden weekendens runder. Her følger en gennemgang af weekendens spillerunder.

1. holdet herrer, Santander Divisionen
Holdet havde kniven for struben og skulle vinde begge sine matcher i weekenden, hvis man skulle gøre sig forhåbninger om en plads i finalespillet. Samtidig vidste man, at det ville kræve lidt assistance fra topholdet Brønderslev, der som nyoprykker har haft en kanonsæson. Herrerne stod dog i den gunstige situation at have hjemmebane i begge kampe, så det var med at udnytte den fordel.
Om lørdagen blev der taget imod Gyttegård, som bl.a. har et par unge stjerner på holdet i form af Nicolai og Rasmus Højgaard. Stillingen var 3-3 efter formiddagens foursomes, og det var derfor i singlerne, at det skulle afgøres.
Der spilles 6 singler i herrernes elitedivision, og det lykkedes Aalborg at vinde 4 af disse ved Kasper Estrup, Allan Høgh, Mikkel Rosenkjær og Jan Høgh, mens Hamish Brown og Jonas Laursen måtte se sig slået. Alt i alt endte det med en 11-7 sejr til hjemmeholdet Aalborg.
Om lørdagen vandt Holstebro sin første kamp i årets turnering og sørgede dermed for, at opgøret om søndagen i Aalborg pludselig blev et slags “vind eller forsvind”-opgør.
Søndag tog Aalborg altså imod Holstebro til en gyser. Taberen ville være dømt til nedrykning, mens Aalborg med en sejr stadig ville have mulighed for at nå finalespillet. Det startede planmæssigt med en 6-0 føring til Aalborg efter foursomes, og trods det faktum, at singlerne til tider bølgede lidt frem og tilbage, så blev det samlet set til en stor sejr på 15-3 over Holstebro, bl.a. med en singlesejr til Hamish Brown på hele 8/7.
Heldigvis fik vi søndag hjælp fra Brønderslev, som tog sig pænt af Gyttegård og sendte dem hjem med et 11-7 nederlag. Således endte det med en tur i finalespil (endnu engang) for Aalborg Golf Klub – godt spillet, drenge!
Finalespillet afvikles på Stensballegaard Golf lørdag den 2. og søndag den 3. september. Aalborg møder i semifinalen Kokkedal, som vandt Santander Divisionen i østkredsen.

1. holdet damer, Santander Divisionen
Damerne havde en svær mission foran sig, da man på forhånd vidste, at man skulle besejre Horsens på udebane for at holde liv i håbet om finalespil. I modsætning til første opgør mod Horsens, som blev tabt med 3-9 på hjemmebane, så var holdet denne gang forstærket med Daisy Nielsen, så man havde et håb om, at det skulle være Aalborgs tur denne gang. Efter foursomes lørdag var stillingen helt lige (2-2), men i eftermiddagens singler viste pigerne klassen med 3 sejre og kun 1 nederlag, hvilket i sidste ende gav en fantastisk udesejr over et godt Horsenshold på 4-8. 
Efter denne sejr kunne holdet således nøjes med en uafgjort hjemme mod Vejle i sidste gruppekamp søndag, men det stod ret hurtigt klart, at det ikke var nok for damerne, som, i stedet for at slappe af, skruede helt op for tempoet. Til dagens match havde holdet ændret på konstellationen i foursomes, og det så ikke ud til at gøre spillet værre på nogen måde. Foursomen med Daisy Nielsen og Majken Lykke Larsen vandt 6/4 og den anden foursome med Julie Carslund Kristensne og Camilla Tange Lund Nielsen vandt 4/3. Således var føringen til Aalborg 4-0 inden eftermiddagens singler – et fantastisk udgangspunkt. Eftermiddagens singler startede lige, men da damerne kom på rød sløjfe, så tog de for alvor fat. Finalespillet blev reelt sikret, da Majken Lykke Larsen vandt sin match 3/2 og sikrede en uafgjort, men de tre resterende singler, Lise Berendt, Camilla Tange Lund Nielsen og Daisy Nielsen, fulgte op med sejre på henholdsvis 1/0, 4/3 og 3/2. Således blev det til en knusende 12-0 sejr til Aalborgpigerne. Holdet har vundet 4 kampe og tabt 2 i år, men ud af 4 sejre er 3 af dem sket med 12-0!!
Damernes finalespil afvikles også på Stensballegaard Golf lørdag den 2. og søndag den 3. september. Aalborg møder i semifinalen Smørum, som vandt østkredsen.

Senior, 1. division
Også seniorholdet var noget presset inden weekendens spillerunder, da man skulle vinde begge kampe for at kunne nå finalespillet.
I en division, hvor der ikke var kommet en eneste udesejr i løbet af gruppespillet, sørgede Aalborg for stor spænding, da man slog Aarhus ganske sikkert på udebane med 4-10. Sejren kom i stand via 3 singlesejre til Jane Frandsen, Peter Skram og Jens Grønlund, samtidig med at Pernille Haure og Lars Tøsbæk vandt deres foursome, som betyder rigtig meget, da den giver 4 point for en sejr mod 2 for en singlesejr.
Lørdagens resultater i seniordivisionen flaskede sig sådan, at alle hold efter runden stod på 5 point for 5 kampe, og der var således mange scenarier, som kunne blive aktuelle. Aalborg kunne dog, med en sejr søndag, endegyldigt sikre sig en plads i finalespillet.
Søndagens hjemmekamp mod Sønderjylland blev en gyser! Det lykkedes Aalborg at bevare roen og hive en 8-6 sejr hjem med 4 vundne singler, 1 tabt single og 1 tabt foursome. Dermed er også seniorerne klar til finalespil, som for deres vedkommende afvikles lørdag den 16. og søndag den 17. september i Næstved Golfklub. Seniorer skal møde vinderen af østkredsen, Simon’s.

Kvalrækken, damer
Dameholdet i kvalifikationsrækken indledte gruppespillet med at tabe 4-5 hjemme til Nordvestjysk, men siden da har holdet ikke set sig tilbage, og har taget 5 sejre af 5 mulige. Holdet vandt således i den forgangne weekend begge kampe over henholdsvis Dronninglund og Sebber Kloster med 5-4 og 2-7. Holdet er dermed klar til at spille oprykningsspil lørdag den 2. september i Fredericia Golfklub. Holdet består af nogle talentfulde juniorspillere samt nogle rutinerede kræfter fra især Onsdagspigerne.

Veteran, 1. division
I en ualmindelig tæt veterandivision, hvor de fleste af kampene afgøres med cifrene 8-6 var det også tæt inden de 2 sidste spillerunder, som skulle afvikles i weekenden. Aalborg havde en udekamp mod Sæby lørdag og en hjemmekamp mod Viborg søndag.
I lørdagens udekamp blev det til et 6-8 nederlag til et stærkt Sæbyhold, som sikrede sig en plads i finalespillet. I søndagens hjemmekamp skulle der derfor en sejr på bordet for Aalborgs veteraner, men i stedet endte det desværre med endnu et 6-8 nederlag, og dermed en sidsteplads i puljen. Det betyder at veteranholdet til næste sæson må spille i 2. division.

3. division, herrer, pulje 2
Det så lyst ud for 2. holdet inden weekendens spillerunder og startede planmæssigt lørdag med en sejr på 8-6 over de direkte konkurrenter til oprykningsspillet, Dronninglund. Desværre måtte holdet tage til takke med 7-7 på udebane mod Sebber Kloster søndag, og det betød, at både Aalborg og Dronninglund sluttede på 9 point i gruppespillet. Da Dronninglund havde vundet hjemmekampen mod Aalborg 13-1, så var der desværre ingen tvivl om, hvem der går videre til oprykningsspillet. 2. holdet må på den igen næste sæson!

5. division, herrer, pulje 3
Det så før weekenden svært ud for 3. holdet, hvis man skulle nå oprykningsspillet, da Himmerland havde sat sig solidt på 1. pladsen i puljen. Lørdag spillede Aalborg hjemme mod Sebber Kloster og formåede at hive en 8-6 sejr i hus. Desværre gik det knap så godt søndag, hvor man måtte se sig slået med netop 8-6 i Mariager, og dermed slutter holdet på en tredjeplads i puljen. 3. holdet har i år givet debut til en række unge talenter som Marcus Bolander (14) og William Englund-Sørensen (12), og det er værd at nævne, at Marcus vandt sin match i Mariager med 3/2, mens William kun måtte se sig slået 2/0. Der skal nok være meget elitegolf i de to, og selvfølgelig også de øvrige spillere på holdet, fremadrettet.

Det var et forsøg på at gengive lidt af, hvad der er foregået i weekenden. Skulle nogle af spillerne eller holdkaptajnerne have noget at byde ind med, så er I velkomne!

Held og lykke i finale- samt oprykningsspil til alle vores dygtige golfspillere – GO TEAM AALBORG!