Glæd jer til en udfordrende 18 hullers vinterbane!
Par 72 og 4.195 meter med fælles gult/rødt teested – en bane, der skal spilles med omtanke!
Når forholdene kræver det, vil vi i lighed med tidligere år overgå til vinterbane. Vi har i år valgt en anderledes bane end tidligere år for at fordele sliddet på banen anderledes end vi er vant til.
Du vil få en helt anden naturoplevelse, og se banen på en måde du ikke er vant til – da den er sammensat af alle sløjfers huller – og spilles baglæns!
Vinterteestederne er placeret således, at vi i spilleretningen kan undgå de pt. kendte våde områder på banen – og medfører endvidere, at vi spiller sommerbanen “baglæns” – dvs. fra et vinter-teested ved greenområdet mod vintergreen på et af teestederne.
Den kræver ikke lange slag – men præcise slag – og ikke mindst præcise indspil til green, hvor de mange point er at hente.
Populært sagt, ligger ens handicap i det spil, man præsterer de sidste 30-40 meter til green – og noget som man på den “korte” vinterbane har rig lejlighed til at træne. I kan formentlig se frem til, at når vi går tilbage til sommerbanen i foråret 2017, vil vinterspillerne givetvis have en klar fordel i de kommende 2017-turneringer på grund af deres skarphed i indspil 🙂
Sidste vinters oplevelse med at spille blå sløjfe 2 gange som vinterbane, var en beslutning, der blev truffet efter et meget vådt efterår i 2015. Desværre blev erfaringen, at belastningen var stor på blå sløjfe, og dette blev meget synligt, da foråret kom. Det betød, at blå sløjfe i 2016 blev holdt udenfor 18-hulsbanen i lang tid for at komme sig, men som til gengæld betød, at der var meget slid på gul/rød sløjfe i forårsmånederne.
Erfaringen af det meget vinterspil på blå sløjfe har vist, at der er stort slid de samme steder som om sommeren, og derfor har vi vendt banen, så vi i princippet spiller fra green til tee, og derved bliver vinterens landings- og indspilsområder (med mange tørv) andre steder end om sommeren, og den hårde behandling af forgreens, hvor vintergreens tidligere var placeret, kan ligeledes undgås. Dette vil give meget bedre forgreens til næste sæson, fordi jorden her ikke trykkes sammen og græsset kan få en tiltrængt ro.
Fordelen ved at bruge testederne som greens er, at de er opbygget til at tage stort slid, har vandrette og jævne overflader, og kan klare den sene efterårsklipning uden at græsset bliver stresset. Så de udvalgte teesteder vil blive klippet og rullet til større jævnhed.
Ratingen af hullerne er lavet efter en teoretisk vurdering af deres sværhedsgrad – de er jo ikke spillet før (!) – så det kan være at praksis vil vise noget andet, men de fordele/ulemper der måtte være, er jo ens for de fleste spillere, så vi håber, at I tager godt imod vinterbanen.
Scorekort kan udskrives som normalt på Golfbox – så her er der ingen ændringer.
Som konsekvens af vandproblemerne på gul/rød, har klubben nu besluttet at dræne de mest belastede områder på gul/rød banen – et arbejde, der vil foregå i den kommende periode ved brug af et specialfirma. Et arbejde som forhåbentlig vil ruste banen til de kommende sæsoners regnperioder og de efterhånden hyppigere tilfælde af monsterregn, men samtidigt give os mulighed for at lave forskellige tørre vinterbaner de kommende år, alt efter vandbelastningen det aktuelle år.