Lokale regler

Midlertidig lokalregel

Når en spillers bold ligger i en del af det generelle område, klippet til fairwayhøjde eller lavere må spilleren tage lempelse uden straf én gang ved at placere bolden i det oprindelige lempelsesområde, og spille den derfra:

• Referencepunkt: Boldens oprindelige sted.
  • Størrelse af lempelsesområdet målt fra referencepunkt: længden på et scorekort eller 15 centimeter fra referencepunktet, men med disse begrænsninger:
  • Begrænsninger for placeringen af lempelsesområdet:
    – Må ikke være tættere på hulletend referencepunktet, og
    – Skal være i det generelle område.

Banemarkering

Pælens farveBetydning
HvidOut of bounds
GulStrafområde
RødStrafområde
BlåAreal under reparation
Blå m. grøn topAreal under reparation m. spilleforbud
GrønDroppezone

Lokalregel 1

Lempelse på modsat side af rødt strafområde
Når det er en kendsgerning eller så godt som sikkert, at bolden er i et strafområdet på hul 9 gul langs højre side af det generelle område, må spilleren som en ekstra lempelsesmulighed med ét strafslag droppe sidelæns efter Regel 17.1d(3), modificeret således at referencepunktet er:
Det anslåede punkt på den modsatte side af strafområdet, som er i den samme afstand fra hullet, som det anslåede punkt, hvor den oprindelige bold sidst krydsede grænsen af det røde strafområde.

Lokalregel 2

Provisorisk bold for en bold i et strafområde
Hvis en spiller ikke ved, om bolden er i strafområdet på hul 6 rød, må spilleren, i modsætning til Regel 18.3a, spille en provisorisk bold efter en af de 3 lempelsesmuligheder for et strafområde i Regel 17.1d, (eller ved at droppe en bold i droppezonen). Den provisoriske bold bliver bolden i spil som normalt efter Regel 18.3, eller hvis den oprindelige bold inden for 3 minutters søgetid:

Ikke findes, eller det er blevet en kendsgerning eller så godt som sikkert, at den er i strafområdet
Findes i strafområdet – så kan spilleren vælge at fortsætte enten med den oprindelige bold, eller med den provisoriske bold

Lokalregel 3

Droppezone
Hvis det er en kendsgerning eller så godt som sikkert, at en bold er i strafområdet langs greenen på hul 8 rød, eller strafområdet langs greenen på hul 7 gul, må spilleren tage lempelse med ét strafslag enten efter Regel 17.1, eller ved at droppe en bold i droppezonen, der er markeret med 4 grønne pæle. Droppezonen er et lempelsesområde efter Regel 14.3.

Lokalregel 4

Alternativ til spil fra forrige sted for mistet bold eller bold out of Bounds E-5
Når er bold er out of bounds eller mistet, må spilleren med 2 strafslag droppe en bold indtil 2 køllelængder inde på hullets fairway, ikke nærmere hullet, end der hvor bolden krydsede OB grænsen eller skønnes mistet. Fairway er græs i det generelle område, klippet til fairwayhøjde eller lavere inkl. Hullets tee-områder

Lokalregel 5

Straf for overtrædelse af lokalregel: Den generelle straf
Slagspil: 2 strafslag. Hulspil: Tab af hul

AALBORG GOLF KLUB

27 udfordrende huller

Velkommen til Aalborg Golf Klub og ét af landets bedste golfanlæg. Glæd dig til at opleve eller være en del af en international mesterskabsbane, der med sine stolte traditioner er Danmarks 2. ældste golfklub.

BLIV MEDLEM AF

Landets næstældste golfklub

Tæt ved limfjorden i Restrup Enge, og lidt udenfor Aalborg spiller vi golf nærmest året rundt.
I Aalborg Golf Klub byder vi alle velkomne. Med mere end 1.600 aktive medlemmer ved vi, at golfspillere har forskellige ønsker til deres golfspil.