Regel 29-3. Threesomes og foursomes: Slagspil

Hvis partnerne udfører ét eller flere slag i forkert rækkefølge, annulleres et sådant eller sådanne slag, og siden pådrager sig to straffeslag. Siden skal rette fejlen ved at spille en bold i rigtig rækkefølge fra et sted så nær som muligt ved det sted, hvorfra siden første gang spillede i forkert rækkefølge (se Regel 20-5). Hvis siden udfører et slag fra det næste teested uden først at rette fejlen eller – såfremt der er tale om sidste hul – er man diskvalificeret

Greensome Regler.

Greensome spilles som foursome (Regel 29), med følgende undtagelser.

Regel G1.
Begge partnere driver ud på hvert hul. Efter disse to drives, skal siden vælge hvilken bold de vil fortsætte med, og den anden bold tæller ikke. Slår man et slag mere til en af boldene, er den automatisk valgt, og den anden bold er herefter ude af spil.
Det er tilladt at kun den ene partner driver ud, og siden straks vælger denne bold, uden den anden partner behøver at drive ud. (ved hole-in-one fx)

 Regel G2.
Det er tilladt at vælge en bold der kan være tabt eller out of bounds, og efter der er valgt bold, gælder Regel 27 (bold tabt eller out of bounds; provisorisk bold) som sædvanligt.

Regel G3.
Hvis begge bolde (begge drives) måske er tabt uden for en vandhazard eller er out of bounds, har man mulighed for at spille en provisorisk bold, der gælder som provisorisk bold for dem begge. Siden vælger selv hvem der skal spille den, og den skal spilles fra det teested partneren slog ud fra.

  • Hvis begge bolde er væk, og det ikke er en kendsgerning eller så godt som sikkert at mindst den ene bold er tabt i en vandhazard, i unormale overfladeforhold eller i en forhindring, bliver den provisoriske bold bolden i spil.
  • Hvis begge bolde er væk, men det er en kendsgerning eller så godt som sikkert at mindst den ene bold er tabt i enten unormale overfladeforhold eller i en forhindring, må siden selv vælge om de vil fortsætte med den provisoriske bold eller gå frem efter den anvendelige Regel (Regel 25-1c eller 24-3).
  • Hvis blot en af de oprindelige bolde findes og ikke er out of bounds, eller hvis det er en kendsgerning eller så godt som sikkert at mindst den ene bold er tabt i en vandhazard, så skal den provisoriske bold opgives.