Spilleformer som vi bruger i Parmatchklubben

duffer

Greensome

Spilform: Spilles som 2-mandshold.
Handicap udregning: Fælles spillehandicap udregnes ud fra
følgende:

● Spilleren med lavest spillehandicap vægter 60%.

● Spilleren med højest spillehandicap vægter 40%.

Eks: Spiller 1 har 12 slag og spiller 2 har 18 slag. De spiller med fælles spillehandicap: 12×0,6+18×0,4=14,4 som afrundes til 14 slag.

Selve spillet: Hver spiller slår ud på hvert hul, og parret vælger det bedste teeslag at spille videre med.

Vinderen: Er det hold der opnår flest point. Ved pointlighed vinder holdet med laveste spillehandicap

Four-ball

En turnering, hvor 2 spillere spiller mod 2 andre spillere, således at det er de 2 siders bedste bold, der tæller på hullet.

Texas Scramblet

Begge spiller slår ud fra teestedet – parret vælger bedste bold og spiller begge bolde videre derfra. Man spiller med et fælles hcp, som er et gennemsnit af de to spilleres antal slag

Scotch twosome

Variant af greensome.
Par-3 hullerne spilles som i greensome.
På par-4 og par-5 hullerne driver begge. Derefter slår begge andetslaget til partnerens bold. Efter andetslaget vælges, hvilken bold man vil spille videre med, idet man skiftevis slår til bolden, indtil den er i hul.